23. sep. 2024

Artes na 27. konferenci OTS 2024 v Mariboru

V začetku septembra 2024 smo se člani ekipe Artes udeležili 27. konference Sodobne informacijske tehnologije in storitve (OTS), ki je potekala na Inštitutu za informatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI). Ta tradicionalni dogodek, ki že več kot 25 let združuje strokovnjake s področja informacijske tehnologije, je letos poleg nas privabil več kot 230 udeležencev iz akademskega in industrijskega sveta.

Otf n 11 scaled

Na konferenci so bile med osrednjimi temami izpostavljene uporaba umetne inteligence in njene možnosti v vsakodnevnih IT-rešitvah, kibernetska varnost, avtomatizacija procesov ter najnovejši trendi na področju razvoja programske opreme. Predavatelji in strokovnjaki so poudarili pomembnost optimizacije CI/CD cevovodov, implementacijo velikih jezikovnih modelov ter izzive, ki jih prinaša digitalna identiteta in varnost.

Za podjetje Artes oz. za naše zaposlene je bil dogodek priložnost za pridobivanje novih znanj ter mreženje z vrhunskimi strokovnjaki in razvijalci. Poleg bogatega strokovnega programa smo se udeležili tudi številnih interaktivnih delavnic, kjer smo izpopolnjevali svoje znanje o ranljivostih v programski kodi in spoznali najnovejše izzive na področju kibernetske varnosti. Pridobivanje novih znanj smo zaključili v prijetnem vzdušju na večernem družabnem dogodku, kjer nas je zabaval legendarni Vlado Kreslin.

Udeležbo na konferenci smo izkoristili za pridobitev najnovejših vpogledov v tehnološke trende, ki jih bomo učinkovito uporabili v nadaljnjem razvoju naprednih rešitev Artes. Pridobljene informacije tako bodo okrepile naše delovanje in podprle vodilno vlogo podjetja Artes na področju trajnostnega upravljanja infrastrukture. Z veseljem že pričakujemo naslednjo, 28. konferenco OTS, ki bo potekala septembra 2025​.