18. sep. 2024

Uspešen servis vremenskih postaj Artes Semart v Nemčiji

V sodelovanju s partnerskim podjetjem Gridpulse d.o.o. je ekipa Artes v avgustu uspešno izvedla servis vremenskih postaj Artes Semart, nameščenih na daljnovodnih stebrih in stikališčih v Nemčiji. Te vremenske postaje predstavljajo sodobne, avtomatizirane merilne sisteme, ki delujejo na sončno energijo in merijo ključne meteorološke parametre.

Daljnovod Main


Projekt je del inovativne rešitve za upravljalce prenosnega omrežja, ki omogoča dinamično upravljanje prenosa električne energije. S pomočjo podatkov, ki jih zbirajo vremenske postaje Artes Semart, lahko upravljalci omrežja spremljajo vremenske razmere in na osnovi teh informacij izvajajo Dynamic Thermal Rating (DTR). To pomeni, da se glede na trenutne vremenske pogoje določi optimalna količina električne energije, ki jo lahko varno prenašajo daljnovodi, kar povečuje učinkovitost in zanesljivost celotnega energetskega sistema.

Strokovna servisna intervencija v Nemčiji je za podjetje Artes pomemben korak naprej, ki potrjuje njihovo tehnično usposobljenost in zavezanost k inovacijam na področju energetike. Vremenske postaje Artes Semart so zasnovane za zanesljivo in dolgoročno delovanje tudi v najzahtevnejših pogojih, servisna intervencija pa zagotavlja, da bodo še naprej prinašale natančne podatke za optimizacijo prenosov električne energije v omrežju.

Uspešno izveden servis predstavlja pomemben kamenček v mozaiku ponudbe podjetja Artes in še en dokaz strokovnosti ter zavezanosti k najvišjim standardom kakovosti. S tem projektom podjetje Artes ponovno potrjuje svoj položaj kot ključen ponudnik naprednih rešitev za spremljanje in upravljanje vremenskih pogojev v elektroenergetskih omrežjih.